Учні шкіл і студенти в Івано-Франківську отримають пільги на проїзд у громадському транспорті. Про це розповіли на порталі "Суспільне", посилаючись на слова директора КП "Електроавтотранс" Віталія Готуляка.

Повідомляється, що через карантин в Івано-Франківську не встигли вчасно запустити програму поширення проїзних карток для учнів. Однак місто вже виходить з карантину і влада вирішила надолужити згаяне.

За словами Готуляка в департамент освіти і науки міста вже передали 21 тисячу карт, які будуть розповсюджені серед учнів шкіл. Однак це станеться не відразу, адже в цьому навчальному році занять вже не буде.

"Думаю, що департамент освіти знайде спосіб, яким чином вирішити це питання. Зрештую, учні в нас їздять безкоштовно. Поки немає необхідності роздавати учням картки. Це можна зробити протягом найближчих двох-трьох місяців." - додав Віталій Готуляк.

Картки для студентів можна буде замовити через інтернет. Для учнів ВНЗ буде передбачена знижка на проїзд у розмірі 50%. Однак, ці картки також запустять не відразу.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

"Ми повинні напрацювати механізм з навчальними закладами, з училищами, технікумами та університетами, яким чином буде ідентифікований осіб саме як студентів того чи іншого навчального закладу. Ми повинні бути впевнені в тому, що це саме студент, тому співпрацюємо з навчальними закладами. Повинні обміркувати це, щоб могли скористатися пільгою тільки студенти" - підсумував Віталій Готуляк.

Автобусна зупинка в Івано-Франківську, кадр з відео: YouTube Канал-402

Нагадаємо, раніше жителі Запоріжжя поставили ультиматум меру.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Чернігові ветеран АТО показав маршрутнику, як потрібно відноситься до пільговикам

Також "Знай.uа" повідомляв, що Кияни масово пересіли на велосипеди замість маршруток.