Батьки підлітків, яким погрожували поліцейські у Франківську, можуть звернутися в Європейський суд з прав людини. Про це розповів юрист Віталій Юрчишин в студії "Суспільного".

Для того, щоб звинуватити поліцейських у перевищенні повноважень необхідно мати докази. Юрист вважає, що запис розмови, яку надали постраждалі, є необхідним доказом.

За цього злочину було проведено внутрішнє розслідування. Також факт перевищення повноважень буде розслідуватися співробітниками Державного бюро розслідувань, під керівництвом Генеральної прокуратури.

При цьому Віталій Юрчишин підкреслив, що в законодавстві немає чіткого правового врегулювання боротьби з поліцейським насильством. В Україні більше регулюють факти насильства в сім'ї, про що свідчать відповідні правові акти.

"Я б на місці батьків, пройшовши національні судові інстанції, звернувся до Європейського суду з прав людини про відшкодування моральної шкоди, заподіяної співробітниками поліції при перевищенні повноважень", - додав Віталій Юрчишин.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Крім того юрист порадив звернутися до адвокатів і правозахисників.

Варто відзначити, що 30 травня, у Франківську, поліцейські затримали двох підлітків. Вони спілкувалися з ними дуже грубо, змусили роздягтися, просили "відповісти" за татуювання та застосовували фізичне насильство.

Один з підлітків зміг записати розмову на телефон. За фактом цих записів поліції провели внутрішнє розслідування. В результаті двоє працівників були звільнені, ще трьох — притягли до дисциплінарної ответственностию

Нагадаємо, раніше у Харкові трагічно загинув молодий поліцейський.

Як повідомляв портал "Знай.иа" у Києві дівчинку засипало горою піску.

Також Знай.иа" писав, що під Львовом трагічно загинув 17-річний хлопець.