В Івано-Франківську оголосили про закінчення навчального року і скасували святкування випускного. Про це розповіли на порталі "Вежа".

Повідомляється, що 29 травня в Івано-Франківську закінчиться навчальний процес. Однак через пандемію коронавірусу церемонія останнього дзвоника змінитися і перейде в режим онлайн.

"Церемонію останнього дзвоника ми будемо проводити в режимі онлайн. Це будуть відповідні привітання від голови міста нашим учням і педагогам Івано-Франківська. Ми підготували флешмоб: привітання від однієї школи до іншої. Ми передали привітання від наших педагогів для учнів… тобто, 29 травня, в соціальних мережах буде дуже активно — онлайн останній дзвоник." - заявив директор Департаменту освіти і науки Ігор Максимчук.

Учні неоднозначно сприйняли такі новини, адже багато з них вже підготувалися до останнього дня школи і придбали гарні вбрання для святкування останнього дзвоника у традиційному форматі.

Звертаючи увагу на небезпеку пандемії багато педагогів вже складають прогнози про те, як почнуть наступний навчальний рік. Вони не виключають введення "масочного режиму", а також говорять про необхідність забезпечення шкіл антисептиками.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Крім того, зміни обов'язково торкнуться і навчального процесу, в якому об'єднаються денна та дистанційна форма навчання.

Нагадаємо, раніше Комаровський висловився про проведення випускного під час карантину.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Кернес знайшов спосіб, як оригінально провести останній дзвоник.

Також Знай.uа" писав, що в Дніпрі випускники знайшли вихід із ситуації з випускним.