З 18 травня в Івано-Франківську запрацювали промислові ринки. Про це сказали у виданні “Суспільне” посилаючись на промову мера міста Руслана Марцінківа.

Також не став Винятком ринок під назвою “П'ятачок”.

Потрапити на територію речового ринку в даний момент можна лише з вулиці Дністровська. На вході дотримуються всіх заходів обережності та вимирюють температуру.

“Без масок на вході не пропускаємо, намагаємося, щоб люди дотримувалися дистанції півтора метри. Підприємці дивляться за своїми покупцями. Вони також зацікавлені в безпеці. У підприємців є свої засоби захисту. Маю на увазі маски і рукавички”, - заявив директор ринку Василь Семков.

При цьому, відкриття ринку було тепло зустріли місцевими жителями. Багато хто вважає, що ймовірність заразитися на свіжому повітрі набагато нижче, ніж в закритих магазинах накшталт “Епіцентру”.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

“Повітря свіже - це краще, ніж у приміщенні. Оптимістичніше потрібно бути. Намагаємося дотримуватися дистанції півтора метри. Обслужили і відразу відпустили людей. Немає нічого страшного, ми на свіжому повітрі.” - розповідає продавщиня ринку Леся Гаргат.

Варто відзначити, що не всі торгові місця на ринку відкрилися. Деякі продавці та підприємці, які не є жителями Івано-Франківська, все ще не працюють.

Через введення мір карантину всі ринки в місті були зупинені з 17 квітня. З 30 в Івано-Франківську розпочав роботу лише Центральний продуктовий ринок. З 15 травня в Кабміні прийняли рішення дозволити роботу усіх непродовольчих ринків за умови відповідності всім нормам безпеки.

Нагадаємо, раніше київська Куренівка обросла горами сміття на карантині.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Тернополі можуть закрити ринки за порушення карантину.

Також Знай.uа" писав, що в Україні з'явилася база небезпечних товарів.