У понеділок, 16 грудня, в Івано-Франківську у ході наради нарада губернатора Дениса Шмигаля з керівниками структурних підрозділів ОДА відкрився неприємний факт щодо мільйонних боргів по зарплатах працівникам бюджетної сфери, зокрема медикам та освітянам.

Про це повідомляє Галицький кореспондент.

Франківчанам заборгували зарплати, фото: Галицький кореспондент

"Безперервно і навіть на вихідних я працюю з Кабміном над питанням заборгованостей по зарплаті бюджетникам. 958 мільйонів в нашій області від початку року перерозподілили з загальних коштів на капітальні видатки. А це той ресурс, за який можна було б погасити борги по зарплаті. Зараз з них лишається близько 80 мільйонів, і це ті гроші, які можна і треба виділити на зарплати”, – наголосив Денис Шмигаль.

Губернатор додав, що до кінця поточного року на виплату всієї заробітньої плати бракує 160 мільйонів гривень. На зарплати освітянам та бюджетникам бракує по 70 мільйонів – ці категорії найпроблемніші. Значні борги є, зокрема, в Івано-Франківську, в Болехові та в деяких ОТГ.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Нарада у Івано-Франківській ОДА, фото: Галицький кореспондент

"Маю свіжий приклад не зовсім ефективного управління коштами. В Косівському районі 8.6 мільйона гривень перекинули з загального фонду на видатки капітального будівництва. Це треба буде ретельно перевірити, бо про яке будівництво може йти мова, коли люди без зарплат?”, – зазначив губернатор, однак варіанту вирішення проблеми так і не запропонував.

Нагадаємо, у центральному міському парку Івано-Франківська невідомі відірвали руку щойно встановленому макету динозавтра, яким мер Марцінків ще зовсім нещодавно хизувався у соцмережах та запрошував містян на прогулянку з дітьми.

Як повідомляв раніше Знай.ua, "Альо, маніяк на дроті": неадекватний чоловік роками тероризував лікарів, втрутилися копи

Також Знай.ua писав про те, що лимони не допоможуть: львів'ян атакують потужні віруси, як не потрапити до списку хворих