В Івано-Франківську хакери продавали інформацію із закритих державних ресурсів в Росію.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Франківські хакери створили сайт, який розмістили на зарубіжному сервісі. Тут вони пропонували придбати різну інформацію з обмеженим доступом. Працівники СБУ з'ясували, що ця інформація стосувалася закупівель і переміщення техніки.

Хакери з Івано-Франківська продавали військові таємниці Росії Фото: СБУ

Вартість послуг франківських хакерів залежала від рівня секретності інформації. Чим вище рівень, тим, відповідно, вище ціна. Серед замовників у хакерів була у країна-агресор Російська Федерація.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Правоохоронцям вдалося затримати чотирьох учасників злочинного угруповання під час чергової операції в Івано-Франківську. У будинках хакерів правоохоронці провели перевірку, вони вилучили комп'ютерну техніку з великим масивом даних.

Хакери з Івано-Франківська продавали військові таємниці Росії Фото: СБУ

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтями про несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом.

Нагадаємо, що на Харківщині правоохоронці ввели оперативний план "Перехоплення".

Як повідомляв портал Знай.ua , співробітники правоохоронних органів затримали підозрюваних, які причетні до вибуху "Ощадбанку".

Також портал Знай.ua писав, що у Києві сталося зухвале пограбування приміщення Спілки журналістів, розташованого на Хрещатику.