Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків розкрив план заходів, які відбудуться у місті на новорічні та різдвяні свята.

Мер Франківська Руслан Марцінків
Мер Франківська Руслан Марцінків

Про це градоначальник розповів під час оперативної наради у міськвиконкомі, повідомляють місцеві ЗМІ.

9 грудня у Франківську офіційно відкрили різдвяний ярмарок на Вічевому майдані. 12 грудня пройдуть Андріївські вечорниці у “Княгинині”. У Хриплині вечорниці заплановані на 14 грудня, у Чернієві – на 15-те.

Новий рік у Франківську, фото: Місто Івано-Франківськ

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

На Андрія, 13 грудня, у місті врочисто відкриють головну ялинку. Перед відкриттям на Вічевому майдані проведуть майстер-класи студенти Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва. Дійство відкриття буде театралізоване. Після відкриття будуть пригощати чаєм.

У неділю, 15 грудня, відбудеться урочисте відкриття ялинок на Стуса і Мазепи, 17-го – у сквері “Первоцвіт”, 18-го – на Чорновола, 19-го – на Європейській площі та в інших мікрорайонах. Також відкриють ялинки у селах, що приєдналися до міста.

Будуть цьогоріч і святкові ноу-хау – на Вічевому майдані встановлять сани святого Миколая. Одні будуть ковані, другі – дубові. А в сквері Руської трійці франківські школярі створять сад зимових скульптур. Його відкриють 13 грудня о 15 год.

Новий рік у Франківську, фото: Місто Івано-Франківськ

На площі Франка будуть встановлювати рекорд – це буде рекорд з найбільшої кількості дітей, які світять ліхтариками.

Окрім того у п’ятницю, 13 грудня, на Андрія, в Палаці Потоцьких відбудеться кулінарний захід - благодійний борщ-батл: шість команд варитимуть борщ, а франківців запрошують на дегустацію, аби визначити переможця. Усі виручені кошти від продажу страви підуть на благодійність.

Нагадаємо, у центральному міському парку Івано-Франківська невідомі відірвали руку щойно встановленому макету динозавтра, яким мер Марцінків ще зовсім нещодавно хизувався у соцмережах та запрошував містян на прогулянку з дітьми.

Як повідомляв раніше Знай.ua, "Альо, маніяк на дроті": неадекватний чоловік роками тероризував лікарів, втрутилися копи

Також Знай.ua писав про те, що лимони не допоможуть: львів'ян атакують потужні віруси, як не потрапити до списку хворих