У карпатському селі Криворівня що на Верховині Івано-Франківської області, завершилися зйомки тізеру майбутнього байопіка "Вінценз". Режисер стрічки, польський кінематографіст Ян Кідава-Блонський, який став лауреатом Каннського кінофестивалю, а оператор стрічки – Лукаш Гутт.

Фільм розповідає історію життя "Гомера" Гуцульщини, автора гуцульського епосу "На високій полонині", письменника та філософа Станіслава Вінценза.

Авторами сценарію стали Наталія Ворожбит ("Кіборги") та Макс Курочкін. Реалізувати зйомки кінопроєкту допомогло громадське об'єднання "Всеукраїнський демократичний форум" за підтримки Українського культурного фонду.

Тізер майбутнього фільму торкається декількох ключових сцен з життя поляка з гуцульським серцем - Станіслава Вінценза. Відтворені, зокрема, дитячі спогади письменника – виховання нянею-гуцулкою, драматична романтика стосунків з двома жінками, написання книги. Центральною сценою тізеру є піша втеча за кордон – в Угорщину, яку Вінценз здійснив разом з обома дружинами та дітьми від двох шлюбів у супроводі мольфара, коли йому почала всерйоз загрожувати машина радянських репресій, повідомляє Експрес ТВ.

Як повідомляв Знай.ua, на Прикарпатті зняли тизер "Гомер" Гуцульщини, стрічці пророкують тріумф

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що дніпрян відправили на лицарський турнір у Середновіччя

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Сайт Знай.ua оприлюднив інформацію про те, що у Франківську покажуть українське кіно - "Крути", "Позивний Бандерас" та "Червоний".