Скоро на екранах презентують новий фільм "Вінценз" - це буде біографічний фільм польсько-українського виробництва.

Нещодавно на Прикарпатті знімали тізер до фільму, загалом зйомки проходили в Карпатах та в Національному музеї народної архітектури та побуту України. Режисером стрічки є Ян Кідава-Блонський, лауреат Каннського кінофестивалю (премія Фіпрессі за фільм "Трояндочка", премія Золоті орли за фільм "Зірки").

"Вінценз" - буде розповідати про історію життя "Гомера" Гуцульщини Станіслава Вінценза – письменника та філософа.

Сценарій фільму створили драматурги Наталія Ворожбит ("Кіборги") та Макс Курочкін.

В тізері фільму йдеться про головні життєві події поляка з гуцульським серцем - Станіслава Вінценза. В фільмі покажуть дитячі спогади письменника, романтичні стосунки з жінками, написання книг. Центральною сценою тізера є втеча за кордон – в Угорщину.

Головну роль виконує Олег Драч, роль дружини - Марія Гурська, першу дружину зіграє Галина Свята.
Тізер фільму реалізує за підтримки Українського культурного фонду ГО "Всеукраїнський демократичний форум", він буде готовий наприкінці жовтня. Робота над повнометражним фільмом розпочнеться в 2020 році.

Нагадаємо, правду про покійного Децла нарешті побачать усі, муки музиканта в одному відео: "Із закритими очима"

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв раніше Знай.ua, "Літо, а на мені шуба": творці "Захара Беркута" пустили львів'ян за лаштунки головного фільму року

Також Знай.ua писав про те, що "Захар Беркут" підкорив Львів: чим здивувала містян найочікуваніша прем'єра року