У Калуському ліцеї №10 - старшокласники пішли на сміливий експеримент, повністю покладаються на власні сили при підготовці до ЗНО.

В ліцеї вже два роки поспіль навчаються за профілями з тих предметів, що потрібні для вступу у виші, повідомляє "Експрес".

"Ми дали дітям можливість вибирати предмети для поглибленого вивчення і навчатися у динамічних групах, не прив’язуючись до класу", — каже директорка ліцею Тетяна Федорів.

Профіль, за яким навчатимуться, обирають в кінці 9-го класу, учням дають блан із предметами, що потрібні для ЗНО, ті в свою чергу голосують за те, що їм найбільш потрібне.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Після цього вчителі формують групи та складають для них уроки. За планом, їх має бути не більше чим 33 на тиждень.

Щоб більше часу було на вивчення профільних предметів, деякі інші об'єднують в інтенсивний курс. Наприклад, об'єднали історію України та світу, українську та зарубіжну літератури.

“Ми вкладаємося у державні стандарти, ніяких додаткових освітніх послуг не запроваджуємо. Все це в межах урочного часу можливо робити в кожній школі України”,— запевняє директорка ліцею.

Учням 10-го класу поставили умову, щоб вони відмовилися від репетиторів, на що негативно відреагували батьки, але їх вдалося переконати, зрештою, вони прийняли таку пропозицію.

“Наші вчителі узгоджують шкільне навчання з вимогами ЗНО. Крім того, в 11 класі програмою передбачене повторення, під час якого фактично й відбувається підготовка до ЗНО. І це навіть краще, ніж репетиторство, бо наші вчителі викладають профільні програми, а репетитор готує на рівні стандарту”, — переконує Тетяна Федорів.

Вчителі, також мають вигоду з профільного навчання. Збільшення кількості годин на вивчення предмету - вища зарплатня.

Нагадаємо, для батьків розклали все по поличках: тепер ніяких проблем з дітьми

Як повідомляв раніше Знай.ua, пільги багатодітній родині: на що можуть розраховувати батьки

Також Знай.ua писав про те, що батьків попередили про смертельну небезпеку, в школу пустять не всіх: як уберегти дитину