У Держслужбі з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської області повідомили, що на горі Синяк заблукав турист. Він не зміг зоорієнтуватися на місцевості та не розумів, у якому напрямку йому курсувати, аби повирнутися до свого тимчасового помешкання.

Туристом виявився 23-річний киянин, який приїхав на відпочинок до Карпат. 11 вересня увечері рятувальникам довелось розшукувати чоловіка, який загубився в горах. Вони знайшли туриста пізно вночі на одному зі схилів гори та супроводили до підніжжя. Чоловік знаходився в задовільному стані та жодної допомоги з боку медиків не потребував.

Гора Синяк, висотою 1665 м, – одна із вершин Горгаг Українських Карпат, що розташована на території Надвірнянського р-ну Івано-Франківської обл. Знаходиться в межах Карпатського національного природного парку.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Свою назву гора отримала через синюватий відтінок. Справа у тім, що крізь гірське мерехтливе повітря кам’яні схили Синяка, рясно покриті жовтувато-сіруватим лишайником, здаються синіми. Звідси, власне, і назва.

До висоти бл. 1300 м схили гори вкриті густими віковими мішаними лісами; вище вказаної позначки починаються альпійські луки. Приблизно з 1400 м і до самої верхівки Синяк покритий суцільними кам’яними розсипищами – характерним явищем для Горган.

Сама ж гора простягається з північного заходу на південний схід. Синяк, разом із сусідньою вершиною Малий Горган (висота – 1592 м) створюють невеликий хребет Синяк протяжністю бл. 5-6 км.

Гора Синяк, як і багато інших Горганських вершин, є дуже популярним об’єктом в пішохідному туризмі, особливо тоді, коли мова йде про маршрути вихідного дня. І справді, піднятися на гору і зійти з неї можна за один день.

Нагадаємо, що столичні дослідники знайшли підземне приміщення на чотири поверхи на ставці Гітлера "Вервольф".

Як повідомляв портал Знай.ua, море кишить медузами: плавати нереально, відпочиваючі засмучені.

Також Знай.ua писав про те, що чеська компанія з'єднає Львівщину та Прагу нічним потягом