Франківськ продовжує жаритись під палючим сонцем. Здається, що літо нікуди не піде взагалі. Вересень цьогоріч взяв відпустку і не поспішає золотити природу у традиційні осінні барви.

Сьогодні, 12 вересня, франківцям доведеться терпіти спеку та шукати затінку. Варто охолоджуватися напоями та відпочивати на природі.

Нічна температура 12 вересня не буде надто високою: всього 9 градусів по області. Вранці атмосфера розігріється до плюс 14 градусів Цельсія, а вдень сміливо досягне позначки 25 градусів вище нуля.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Франківці сьогодні майже не відчують подиху вітру, повітря спокійне, зі слабкими коливаннями. Швидкість повітряних потоків буде не більшою за 2 метри за секунду по області.

У народі день 12 вересня називався Олександром-Ситником. Після невеликого перепочинку у вигляді одноденного поста знову наступала пора щедрих застіль. Господині готували ситну ячмінну кашу, здобну випічку, короваї.

Знахарі в цей день збирали лікарські коріння, висушували і заговорювали їх. Простий люд продовжував збирати журавлину і заготовляти її на зиму.

Народні прикмети.

Сусід прийшов солі зайняти - не до добра. Солі насипати йому треба, але надалі будьте обережні!

Сіль розсипати -до подружньої зради.

Якщо їжа в цей день пересолена, значить господиня в когось закохалася.

Сіль несподівано закінчилася - грошей не буде.

Плакати в цей день - до сварок в сім'ї.

Нагадаємо, що команда зоологів з Національного музею природної історії США виявили в Амазонці новий вид вугра з рекордним показником електричної напруги.

Як повідомляв портал Знай.ua, що чекає нашу планету і людство у майбутньому

Також Знай.ua писав про те, що рятувальники перевантажені роботою – розруха в регіоні катастрофічна