Бувають випадки, коли в українців із нізвідки з'являється у платіжках за комунальні послуги борг чи переплата. Через війну доводиться витрачати час з'ясування відносин із постачальником послуг.

Втім, такого головного болю можна уникнути і здебільшого врятує одне просте правило. Про це нагадали фахівці КП "Ірпіньводоканал".

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Споживачам нагадали, що казуси в рахунках за воду та інші комунальні послуги часто виникають через недотримання правил передачі показників лічильника.

"В такому разі у споживачів можуть траплятися різні казуси: розбіжності у розрахунках, заборгованість за послуги або переплата", - попереджають комунальники.

Популярні новини зараз
Довелося покохати тещу: українець одружився на мамі жінки, аби втекти закордон До 3400 гривень: українців будуть оштрафувати за електролічильники Конфіскація майна ухилянтів: що буде з власністю, оформлену на дружину "Газмережі" попередили про новий спосіб оплати: стосується кожного споживача
Показати ще

Дані про споживання важливо передавати регулярно, а також конкретно виділений для кожної послуги період. Якщо передати показники із запізненням навіть на день, слід очікувати плутанини в платіжках.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

На додаток фахівці водоканалу порекомендували стежити за станом сантехніки в будинку - це дозволить уникнути зайвих сум у платіжках.

"Слідкуйте за тим, щоб не було витоків — всі крани, змішувачі, бачок унітазу працювали справно, інакше, багато кубів накрутить, і замість економії, заплатите набагато більше", - попередили українців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, борги за комуналку: як зупинити нарахування пені та уникнути відключення послуг.

Також наш портал інформував, оплачувати рахунки та передавати показники по-новому: комунальники попередили про зміни.

Крім того, ми писали, надмірні тарифи на комуналку: українці можуть повернути тисячі гривень переплати.