Українцям розповіли про дівчину з позивним "Умка", яка постійно намагається йти по життю з перемогою. Звуть насправді її Марія Науменко, І вона боєць 93-ї бригади Холодний Яр.

Про це стало відомо завдяки новому посту на сторінці бригади в соціальній мережі Facebook, де регулярно з'являються новини про військових, а також розповідають їхню історію життя.

Ось прийшла черга Марії Науменко. Коли вона тільки починала служити в українському війську, вона відразу ж отримала на змаганнях перше місце, Кращий кухар Сухопутних військ. За словами, вона також кухар.

На рівні Збройних сил України їй зовсім небагато не вистачило для перемоги, тому друге, але таке ж гідне місце.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Далі "Умка" почала активно займатися спортом, і її команда знову здобула перемогу на змаганнях.

Зараз вона служить на передовій в піхотному підрозділі, і як тільки видається вільний час - відразу починає тренуватися. Заважає по 6 кілометрів в середньому, але, іноді доходить і до 20.

Марія Науменко, фото: Facebook
Марія Науменко, фото: Facebook

Спочатку батьки були здивовані її вибором, так як бачили в ній творчу особистість. Такої ж думки і друзі Марії, вони ніяк не могли подумати, що вона стане солдатом.

Зараз же всі рідні ставляться до цього вибору з повагою, і завжди радіють успіхам, хоч, і переживають.

Марія Науменко, фото: Facebook
Марія Науменко, фото: Facebook

"Моя перша ротація пройшла на посаді кухаря в Кримському. Спочатку можливості воювати особливо не було-перебувала на КСП батальйону. Але коли знаєш, що смачна їжа дає спокій і гарний настрій побратимам - і готуєш натхненно. І тихо заздриш і переживаєш за товаришів, що стоять там, звідки щодня доносяться звуки вибухів і пострілів. Тоді не обійшлося без втрат. Були поранені знайомі хлопці, потім коханий ... Після цього мені нарешті пощастило-відправили на позиції. Там відчула запах пороху" - розповідає дівчина.

Раніше вона розмовляла в повсякденному житті російською, і читала російську літературу. Після фронту все змінилося,і вона тепер і забула про неї, перейшовши на українську.

Марія Науменко, фото: Facebook
Марія Науменко, фото: Facebook

Через 7 років війни ще не всі усвідомили, за що потрібно боротися. Однак, ця справа не швидка. Вона вірить в армію, побратимів, і знає, що їх кров ллється не дарма, і в один день все повернеться на свої місця.

Нагадаємо, молодий боєць ЗСУ став універсальним солдатом на Донбасі: "Стоїмо міцно, захищаємо своє"

Як повідомляв Знай.ua, воїни ЗСУ тримають вухо гостро, поки окупанти затихли і не літають над головами на Донбасі: захищають Україну ціною свого життя

Знай.ua писав, двоє воїнів ЗСУ отримали осколкові поранення на Донбасі