Смерть найчастіше застає нас зненацька, тому важко бути готовим до цієї події. Як отримати допомогу на поховання та відповіді на інші питання з цього приводу розповіли в «Пенсійному кур`єрі».

Зокрема, люди цікавляться, чи виплатять у Пенсійному фонді допомогу на поховання особи, яка отримувала пенсію по інвалідності, призначену на визначений медико-соціальною експертною комісією термін інвалідності, проте не проходила повторний огляд і групу інвалідності не було продовжено?

«У разі смерті особи після закінчення строку, на який було призначено пенсію, виплату допомоги на поховання органи Пенсійного фонду України не здійснюють, оскільки така особа на момент смерті не була пенсіонером», - пояснили у виданні.

Похорон, скріншот: Youtube
Похорон, скріншот: Youtube

Інші цікавляться, чи будуть відрахування з допомоги на поховання, якщо на час смерті з пенсії пенсіонера проводилися утримання по виконавчому листу?

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«З допомоги на поховання утримання не проводяться», - заспокоюють родичів експерти.

Також людей цікавить, чи отримають вони допомогу на поховання, якщо звернулися по неї через 8 місяців після смерті пенсіонера.

«Термін для звернення за виплатою допомоги на поховання не обмежується. Тобто особа, яка здійснила поховання пенсіонера, може у будь-який час звернутися в органи Пенсійного фонду України. За умови надання передбачених чинним законодавством документів, заявнику буде виплачено допомогу на поховання в розмірі, визначеному законодавством», - нагадали у виданні.

кладовище, скріншот з відео
кладовище, скріншот з відео

Крім того, в Україні визнаються документи про смерть людини, видані іншою державою.

«Свідоцтво про смерть або інший документ, що підтверджує факт смерті, виданий компетентним органом іноземної держави, приймається для виплати допомоги на поховання», - йдеться у повідомленні. Якщо людина померла на території Росії, легалізація її документів не потрібна.

Звернутися по виплати по похованню може будь-хто, не лише родич померлого.

Раніше повідомляли, трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року.

Як повідомляв Знай.uа, пенсіонерам зробили "подарунок" до Нового року, виплати зростуть для всіх: "ціна помилки-якість життя".

Знай.uа писав, навіть 2000 гривень не набереться: скільки отримуватимуть пенсіонери на місяць і кому не світить підвищення.