23 вересня православні християни зазвичай вшановують святих апостолів Петра та Павла. У цей день наші пращури зривали горобину аби вона захистила від лиха.
Апостоли Петро і Павло жили у 9 столітті, за часів правління царя Льва Ісаверяніна. Петро боровся з тими, хто не вірив у Бога, через це він помер мученицькою смертю. Павло прославляв слово Боже на території Нікеї, однак про його життя не має жодної відомості, передає портал "Доброта".

23 вересня — осінніх святих Петра та Павла, фото: "Доброта"
23 вересня — осінніх святих Петра та Павла, фото: "Доброта"

Наші предки у цей день зривали горобину, вони вірили, якщо повісити її при вході в дім, то вона захистить від лиха й негативу та худобу від різноманітних хвороб. Однак важливо зривати не всю горобину, залишаючи трохи залишають для птахів, які сідають на дерева.


У цей день горобина має дуже особливий смак. Люди збирають її та несуть додому, готують узвар, квас та лікувальні настої.

У народі було прийнято влаштовували 23 вересня масштабні гуляння, люди в цей день готували смачні страви, пекли пироги з грибами та яблуками.

Нагадаємо, що митрополит Антоній в день Різдва Богородиці розповів, чому важливо просити допомоги у Божої Матері

Також Знай писав, день батьків Пресвятої Богородиці - 22 вересня: подружжя молилося про зачаття дитини, а також заборонено лаятися. Українцям розповіли про свято 22 вересня

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Боже, бережи наших дітей і хрещеників: Потужна молитва на захисті найбільш вразливих. Перед тим, як прочитати молитву, варто очистити свої думки