Стало відомо про те, що в Івано-Франківській області може сильно піднятися вода. Рятувальники попередили місцевих жителів про небезпечні гідрологічні явища.

Про це стало відомо завдяки попередженню від Державної служби України з надзвичайних ситуацій у соціальній мережі Facebook.

За даними Укргідрометцентру, 21-22 липня на р.Ворона біля м. Тисмениця (Івано-Франківська обл.) очікується продовження підвищення рівня води на 0,8 - 1,3 м над рівнями на 08 год. 21 липня, можливий вихід на заплаву.

Варто відзначити, що через сильні зливи, на українських річках сильно піднімається вода, і подібна ситуація спостерігається не тільки в Івано-Франківській області, а й інших сусідніх регіонах.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Наприклад, у межах Львівської області води підніметься на 0,5 - 1,5 м.у річках Стрв'яж і Свічка підніметься на 1,5 - 2,5 м, а це вже жовтий рівень небезпеки.

Потоп у Львові, фото з іnlviv
Потоп у Львові, фото з іnlviv

У межах Тернопільської, Хмельницької та Вінницької областей - на 0,5-1,5 м, місцями затоплення заплав, с/г угідь (і рівень небезпеки - жовтий).

потоп
потоп

Рятувальники також відзначають, що в місцях, де в останні дні рясна кількість опадів, може сформуватися значний стік з потопленням знижених ділянок в гірських районах. Існує загроза сходу селевих потоків і зсувів, що є II рівнем небезпеки - Помаранчевий.

Нагадаємо, що українці з вінками і відспівуванням "поховали" дороги: "вони вбивають наші авто"

Як повідомляв портал Знай.uа, люди пересуваються на човнах замість маршруток: ціле місто йде під воду, кадри " Апокаліпсису"

Також, Знай.uа писав, що кияни залатали діряві дороги килимами-хоч босоніж гуляй