Останнім часом все більше українців виїжджають закордон на заробітки. Серед франківчан теж немало заробітчан, журналісти поцікавилися, як змінилося їхнє життя після того, як вони виїхали закордон.

Про це повідомляє "firtka".

Франківчанка Тетяна вперше поїхала за кордон у 2000 роках, в Італію. Жінка згадує, що коли їхала на заробітки, то відчувала повну безнадію, адже вона мала заробити гроші аби вижити.

Порівнюючи себе тодішню, коли вперше приїхала у чужу країну й теперішню - Тетяна говорить, "що збагатилася матеріально і духовно", а також зрозуміла те, що ностальгія за домівкою ніколи не проходить.

Заробітчани, скріншот із відео
Заробітчани, скріншот із відео

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"В Україні я б хотіла бачити все те, що є у цивілізованих країнах Європи. А найбільше, я б хотіла бачити в нас демократію, але таку, яку я бачу тут в Італії. Бо ж демократія не означає, що кожен робить те, що хоче. Вона означає, що кожен відповідає за свої вчинки й всі є однаковими перед законом, ВСІ без винятку", - каже жінка.

Франківчанка Марія поїхала з рідного дому 20 років тому та обрала своєю країною сонячну Іспанію. Як і всі вона дуже сильно хвилювалася, а страх невідомості не покидав її ні на мить.

На питання, як жінці живеться зараз, порівнюючи з тим часом, коли вона тільки приїхала у чужу країну, то жінка переконує, що на цю мить краще, адже є стабільність.

"Що б я хотіла бачити в Україні з того, що є за кордоном? Податкову та медичну систему, висококваліфіковане страхування, високий рівень заробітної плати, а також, заходи, пов’язані зі збереженням природи", - каже Марія.

Франківчанка Оксана в Італію приїхала 14 років тому. Жінка каже, що наразі їй живеться набагато краще в порівнянні з першим часом, коли тільки-но приїхала в Італію без знання мови, без підтримки, стабільності та впевненості в завтрашньому дні.

"Я б дуже хотіла, щоб наші пенсіонери були щасливими й усміхненими з приводу своєї пенсії, а не так, як зараз", - каже вона.

Заробітчани, фото: скріншот з відео
Заробітчани, фото: скріншот з відео

Майже у всіх, хто виїжджає за кордон схожі історії. Тут не змогли найти роботу з гідною оплатою, тому і їдуть на заробітки аби отримати шанс на краще життя.

Також журналісти провели опитування серед українців. На питання чи задоволені люди життям в Україні загалом (рівень життя, заробітна плата і т.д.), практично всі з опитаних відповіли, що ні - не задоволені. Однак, на питання, чи хотіли б вони поїхати в іншу країну для життя/роботи, то тут відповіді розділилися наполовину: хтось виїхав би не задумуючись, а хтось не наважився б покинути рідний дім і рідних.

Нагадаємо, раніше у Мінсоцполітики розповіли, яких субсидій варто очікувати українцям у 2021 році: "прийдеш, призначать..."

Як повідомляє портал "Знай.ua" українцям дали 5 місяців на отримання субсидії: інструкція з оформлення

Також "Знай.ua" писав, що субсидії в Україні виплачуватимуть за новими правилами: хто залишиться " за бортом"