Незабаром почнеться сезон фруктів тому господині нашої країни вже підшукують відповідні рецепти, щоб зробити запаси на зиму.

Ми пропонуємо вам приготувати царське варення з абрикосів. При цьому приготування цього варення відрізняється від всіх інших варіантів. Все через те, що воно не вариться в звичному сенсі цього слова. За цим рецептом потрібно просто просочити фрукти гарячим сиропом протягом тривалого часу, в результаті чого вони отримують достатню термічну обробку, щоб добре зберігатися.

Але при такому способі приготування варення зберігається характерний аромат, яскравий колір і форму плодів. Царське варення з абрикосів виходить не тільки дуже смачним, але і красивим, передає портал "gastronom".

Інгредієнт:

  • стиглі міцні абрикоси - 1 кг
  • цукор - 500 г
  • питна вода - 250 мл
Спосіб приготування:
Для початку потрібно підготувати плоди. Абрикоси ретельно вимийте і добре обсушити паперовим рушником. Плоди акуратно надріжте або розріжте на половинки і вийміть кісточки.
Кісточки абрикосів розколіть і вийміть ядерця. Видаліть шкірку. Якщо це буде зробити важко, опустіть їх на 1 хвилину в киплячу воду, потім відкиньте на сито і кілька разів обдайте крижаною водою. Ядерця вкладіть в абрикоси.
Підготовлені абрикоси перекладіть у вогнетривку миску. Цукор насипте в каструлю. Залийте питною водою, перемішайте і поставте на середній вогонь.

Царське варення, фото " gastronom"
Царське варення, фото " gastronom"

Доведіть до кипіння і варіть сироп для царського варення близько 5 хвилин. Зніміть з вогню і відразу ж залийте абрикоси в мисці. Дайте повністю охолонути при кімнатній температурі.
Абрикосовий сироп обережно злийте в каструлю. Знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть 3 хвилини. Зніміть з вогню і залийте абрикоси. Дайте охолонути. Так повторіть мінімум 3-5 разів.
Гаряче царське варення з абрикосів перекладіть в сухі стерилізовані банки. Дайте охолонути. Готове варення потрібно зберігати в холодильнику.

Царське варення, фото " gastronom"
Царське варення, фото " gastronom"