Українцям показали, як виглядає найстаріша сільська хата України. Її збудували у 1587 році й розташована вона на Волині у селі Самари.
Про це повідомляє інформаційний портал "loveukraine".

Так, стало відомо, що на Волині архітектор Сергій Верговський ще у 1970 році виявив старовинну сільську хату. Вона була збудована у 1587 році і є найстарішою хатою в Україні.

Фото: "loveukraine"
Фото: "loveukraine"

Ця сільська хата є рідкісним зразком давнього житла. Хата без сіней з курним опаленням. Стіни з соснових плах, дах двосхилий на кроквах критий соломою, а на фронтонах вітрові дошки з "кониками".

Три волокових вікна з дерев’яною засувкою, у вхідній стіні волокова кагла. Двері на бігуні. Курна глинобитна піч на рубленому опічку. На покутній стіні дата – 1587 рік. Зараз ця хата знаходиться в Національному музеї народної архітектури та побуту України і ретельно оберігається.

Фото: "loveukraine"
Фото: "loveukraine"

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, раніше серед Колиски гігантських хмарочосів археологи натрапили на сліди "найдавніших": у цих артефактах сотні загадок

Як повідомляє портал "Знай" печенька або дорогоцінний скарб? Українські археологи натрапили на артефакт часів Золотої Орди

Також "Знай" писав, що клеопатра закопала? Археологи натрапили на найдавніше " Кладовище домашніх тварин"