В багатьох європейських вже давно відмовилися від штучних квітів на цвинтарях. Живі квіти стали простою й екологічною альтернативою, проте на Полтавщині це питання досі висить у повітрі.

Щороку до поминального понеділка на цвинтарі Полтави приносять тисячі штучних вінків та квітів. Меншу частину цього пластику з часом вивозять на сміттєзвалище, а більшу – спалюють на території самих кладовищ. Цим завдають чималої шкоди довкіллю, пише "Нова Полтава".

Сьогодні є безліч аналогів пластиковим ритуальним атрибутам. Вони безпечні для довкілля, не потребують великого догляду та не коштують великих грошей. Зокрема:

  • живі квіти (висаджені або в букеті);
  • вінки з хвої та живих квітів;
  • сухоцвіти;
  • озеленення території багаторічними травами;
  • різноманітні лампадки, тощо.

Зазначимо, що пластикові вінки та квіти у поминальні дні дорожчі за природні. В свою чергу квіти, висаджені у землю, будуть слугувати не один рік. А газонна чи багаторічна трава зменшить кількість бур’яну та зробить зміцнить ґрунт.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, Ісус з'явився українцям у небі перед Великоднем, віруючі в екстазі: "Добрий знак". Українці у небі побачили "Божий знак"

Як повідомляв портал "Знай.ua", найкращі молитви на Великдень за здоров'я, мир і удачу: допоможуть кожному зі світлою душею. Сьогодні, 2 травня, святкується найголовніше свято під назвою Великдень

Також "Знай.ua" писав, найпотужніша молитва, щоб впоратися з будь-яким болем: можна читати і вранці, і ввечері. Сильна молитва - її слова створять диво.