Вже незабаром одне з найголовнішим свят для православних вірян - Великдень. Перед цим святом в багатьох виникають питання, чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю, а також чи можна освячене викидати.
На ці та інші питання відповів львівський священник УГКЦ Олег Кобель, передає "galnet".
Що робити у Чистий четвер - прибирати чи йти на службу Божу?

Великдень, скріншот відео
Великдень, скріншот відео

За словами отця Олега, у служіннях у четвер дійсно багато символізму. Проте за словами священника багато українців підміняти основне другорядним. До прикладу, ми можемо не йти до сповіді чи Євхаристії, але обов'язково прибираємо вдома і купаємось у вербі. Проте ці традиції не мають ніякого зв'язку з віровченням церкви.

"Найкращий спосіб відчути дух святості - це взяти участь у всіх богослужіннях. Усе інше - це абсолютно другорядні речі", - переконаний отець Олег.

При цьому священник наголосив, що варто пекти паску раніше чи пізніше за п'ятницю, адже цей день є особливо скорботним

"Проте якщо є необхідність у якійсь праці, то можна нею займатись після ранкового богослужіння", - заспокоює панотець.

Великдень, скріншот з відео
Великдень, скріншот з відео

Що робити з зіпсованими освяченими продуктами?

"Треба старатись не доводити до того, щоб свячена їжа псувалась - роздавати її людям, кликати когось в гості. Але якщо вже так сталось, то треба віддати її тваринам. У місті віддають собакам чи котам, а село використовує по господарству", - зазначив він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще