В Тайвані жінка, що скаржилася на різкий біль та запухлі очі, вкотре прийшла на прийом до лікарів. Те, що побачили фахівці, змусило здригнутися всю країну. В оці жінки "оселилися" бджоли-галиктиди, які спокійно там жили і харчувалися її сльозами.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, спочатку медики думали, що дівчина занесла собі інфекцію. Але, як виявилося пізніше, біль спричиняли бджоли-галактиди, що сиділи в оці. Комахи харчувалися вмістом "слізного протоку" під опухлими повіками, які приваблювали їх через солі.

Галиктиди - це сімейство бджіл, довжина особин якого всього кілька міліметрів. Щоб виявити комах в оці у пацієнтки на прізвище Хі лікарям знадобилася допомога мікроскопа. "Це було дуже боляче. Сльози нескінченно текли з моїх очей. Мені було до чортиків страшно", - розповіла жінка.

В лікарні розповіли, що бджоли могли потрапити в очі пацієнтки, коли вона виривала бур'яни на могилі родича. Комахи часто гніздяться в подібних місцях.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За даними ЗМІ, вилучені з ока бджоли залишалися живими. Найімовірніше, дівчина уникнула найгіршого сценарію у вигляді сліпоти, оскільки сильно не терла свої очі - це могло погіршити стан запаленої рогівки. Пацієнтку виписали з лікарні, але зобов'язали пройти додаткове обстеження.