Українців закликають залишатися вдома на Великдень та уникати масово скупчення людей у храмах в розпал пандемії.

Звісно, до цих порад дослухаються не всі, адже для українців освячення великоднього кошика здавна було дуже важливою традицією.

Великдень, скріншот з відео
Великдень, скріншот з відео

Однак якщо ви все ж таки вирішили залишитися вдома і освятити продукти, потрібно знати слова молитви, якою "заряджають" святкову їжу здоров'ям та благодаттю.

Молитва на благословення хліба

Владико Святий, Отче Вседержителю, Предвічний Боже, благоволи освятити хліб цей Твоїм святим духовним благословенням, щоб був він усім, що споживають його, на спасення душі, на здоров'я тілесне і захист проти всіх недуг, всякого ворожого підступу.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Милістю і щедротами єдинородного Сина Твого, що з Ним благословен єси, з пресвятим і благим і животворящим Твоїм Духом, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва на благословення пасхального агнця й іншої м'ясної поживи

Споглянь, Господи, Ісусе Христе, Боже наш, на агнця цього й на всю іншу м’ясну поживу, благослови й освяти їх, як благословив і освятив єси агнця, що його Тобі привів вірний Авраам, і агнця, що його Тобі Авель приніс від плодів, також і теля годоване, що його звелів єси заколоти для сина блудного, що знову повернувся до Тебе. І як той сподобився насолодитися Твоєю ласкою, так і ми від Тебе, цих благословенних і освячених страв споживаючи, Твоє благословення зі здоров’ям всі одержимо, чесного ради хреста Твого й тридневного з мертвих воскресення.

Бо Ти є істинна Пожива й Податель благ, все благословляєш і освячуєш, Христе Боже наш, і Тобі славу возсилаємо з безначальним Твоїм Отцем і пресвятим і благим і животворящим Твоїм Духом, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Нагадаємо, Великдень-2021: кращі способи фарбування яєць, можна похвалитися сусідам

Як повідомляв " Знай.ua", Вербна неділя 2021: Потужна молитва за здоров'я і достаток - читай з вірою

"Знай.ua" писав, чому саме паски, яйця і кролик? Головні великодні традиції, які засновані не на Біблії