У Франківську створять загін військових для захисту від повномасштабного вторгнення. Про це повідомив мер міста Руслан Марцінків на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Руслан Марцінків повідомив, що дав доручення голові муніципальної інспекції Івано-Франківська Михайлу Шкутаку сформувати загін, який відправиться на схід для захисту України у разі повномасштабного вторгнення.

Глава Франківська впевнений, що на Донбасі буде загострення конфлікту з Росією, тому українці повинні бути підготовлені.

"Якщо з Івано-Франківська йтимуть на схід добровольці, то краще, щоб вони служили разом." - підкреслив Руслан Марцінків.

Також Марцінків додав, що в муніципальній інспекції вже є кілька досвідчених бійців, які зможуть дати відбій у разі повномасштабного вторгнення російських військ.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

"А в муніципальній інспекції зараз є 36 учасників бойових дій. Тобто люди досвідчені і в разі вторгнення РФ зможуть дати раду на фронті. Будемо готові." - додав Руслан Марцінків.

Публікація Руслана Марцінківа: Facebook
Публікація Руслана Марцінківа: Facebook
Публікація Руслана Марцінківа: Facebook

Подібні побоювання Руслана Марцінківа швидше за все пов'язані з тим, що Російська Федерація збирає війська на кордоні з Україною і багато експертів говорять про можливість повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, що Садовий заговорив про послаблення карантину у "червоному" Львові

Як повідомляв портал "Знай.uа", локдаун у Києві можуть скасувати - у Кличка назвали умови

Також, "Знай.uа" писав, що Терехов "воскресить" скандальне "зоряне небо" Кернеса за півтора мільйона