На Прикарпатті пенсіонерці виповнилося 95 років. Про це повідомили на порталі Тисменицької міської ради.

7 березня 95-річний ювілей відзначила мешканка села Старі Кривотули Тимсменицького району, зв'язківка УПА Парасковія Гураль. Привітати іменинницю приїхала голова Тисменицької міськради Тетяна Градюк.

Парасковія Гураль стала зв'язківкою УПА в 13 років. Вона допомагала повстанцям і отримала позивний"Берізка".

У 1946-му році вона вийшла заміж за односельця Михайла Гураля. У шлюбі у них народилися 7 дітей: 4 дівчинки і 3 хлопчики з яких дві пари близнюків. В даний момент у пенсіонерки 18 онуків, 33 правнуки і 11 праправнуків, які живуть в різних частинах України.

Для Параски перше місце в житті посідає Бог, Україна та її родина. За словами дочки Наталії, вона з дитинства привчала дітей ходити до церкви, регулярно молиться і покладатися на Божу волю. У віці 90 років ювілярка постійно ходила в сільській храм і досі читає молитви за свою сім'ю, Україну, і захисників на сході країни.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Привітання Параски Гураль: tsmth.if.ua
Привітання Параски Гураль: tsmth.if.ua
привітання Параски Гураль: tsmth.if.ua

"У Вас велике багатство — чудові золоті роки, досвід, життєва мудрість, добрі справи, велика сім'я, шана і повага односельців. Ви гідно пройшли непростий життєвий шлях, боролися за свободу і незалежність України. Дякую за ваш патріотизм, жертовність, жіночу та материнську доброту, за виховання дітей, онуків, правнуків, праправнуків" - привітала іменинницю Тетяна Градюк

Нагадаємо, що 100-річна тернополянка зустріла гостей і занурилася в спогади: "Коли живий був граф Потоцький..."

Як повідомляв портал "Знай.uа", киянка пережила Гітлера і Сталіна і посміхнулася гостям: "Щаслива в 103"

Також, "Знай.uа" писав, що тернополянка зустріла 90-річчя На порозі старенької хати: "Тут народилася, тут і помру"