На вихідних, протягом 2 та 3 квітня, на Прикарпатті очікується різке підняття рівня води - знову "бунтуватимуть" річки Дністер та Спрут.

Про це свідчать дані Укргідрометцентру, оприлюднені напередодні.

"Наразі відомо, що рівень підніметься від 30 до 150 см порівняно над тими, що були зафіксовані станом на 8 годину 1 квітня. Підняття рівнів води у річках спричинені відлигою. Такі явища ми спостерігаємо щороку, тому місцевим жителям не варто хвилюватися, ситуація під контролем. Негативних наслідків не передбачається", - йдеться в повідомленні.

На Прикарпатті очікується підйом рівня води у річках, фото: ПІК

Варто нагадати, що Прикарпаття входить до списку регіонів із підвищеним рівнем ризику затоплення. Однак цього річ про масштабні повені не йдеться, заспокоюють експерти.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, в Україні, 2 квітня 2021 року, За словами відомого синоптика Наталії Діденко, почнеться повернення снігопадів і різкого зниження температури повітря. Про це вона повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Окрім того не варто забувати, що для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв Знай.ua, мороз взяв у полон Ніагарський водоспад, такого люди не бачили майже 200 років: доторкнися до історії.

Також Знай.ua писав, прогноз погоди на 2021: українців чекає літо в травні і зима на контрасті.