У Чернівцях 100-річна жінка перемогла коронавірус. Про це повідомили на порталі інформаційного агентства ААС.

На початку весни члени великої родини Марії Тихонівної захворіли коронавірусом, а в два тижні тому 100-річну пенсіонерку з таким же діагнозом госпіталізували в міську лікарню№1.

Старший лікар другого поверху ковидного відділення лікарні Олена Крапівіна розповіла, що перший час пацієнтка лікувалася вдома і коли її стан погіршився була госпіталізована.

"Два тижні ми всі переживали. Вони поступила в стані середньої тяжкості, з 30% ураженням легенів. Потім стало гірше. Кілька днів перебувала на кисневій дотації. А далі стан покращився, і досить швидко її організм впорався з недугою" - розповіла Олена Крапівіна.

У жінки були супутні захворювання і медики доглядали за нею цілодобово. Також їм допомагали і родичі пенсіонерки, які проходили лікування в цій лікарні.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

В результаті 100-річна Марія Тихонівна змогла перемогти коронавірус. УЗД легенів показало позитивну динаміку одужання, а ПЛР-тест дав негативний результат.

Відомо, що пенсіонерка сама раніше працювала в цій лікарні і цей візит на лікарняне ліжко у неї вперше в житті.

Марія Тихонівна, фото: ААС
Марія Тихонівна, фото: ААС
Марія Тихонівна, фото: ААС

Нагадаємо, що МОЗ оновило карантинні зони: в "жовтій" тримається тільки один регіон

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні за добу 10 533 нових хворих коронавірусом, 286 померло

Також, "Знай.uа" писав, що у Києво-Печерській Лаврі "голі" парафіяни молилися за припинення пандемії