Діти народжені в Україні зможуть отримувати кошти від використання і видобутку надр. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час відеозвернення.

19 березня Володимир Зеленський підбив підсумки засідання Ради національної безпеки і оборони України і заявив, що незабаром в країні введуть новий документ — економічний паспорт українця.

Володимир Зеленський підкреслив, що СБУ ввела санкції проти 19 компаній, які використовували надри України. Згідно з розслідуванням правоохоронців, ці компанії отримали ліцензії на дану діяльність за заниженою ціною і завдали великих збитків державі.

Володимир Зеленський, кадр з відеозвернення: YouTube
Володимир Зеленський, кадр з відеозвернення: YouTube
Володимир Зеленський, кадр з відеозвернення: YouTube

Призедент зазначив, що подібне є неприпустимим оскільки, згідно з Конституцією, надри є власністю народу України. У зв'язку з цим глава держави анонсував введення нових законів, які він обіцяв у передвиборчій програмі.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Згідно з нововведеннями, діти народжені в Україні зможуть отримати новий документ-економічний паспорт українця. Цей документ дасть можливість дітям отримувати виплати від використання надр в Україні та зібрати кошти на здобуття вищої освіти.

"Діти, народжені в Україні, до моменту настання 18 років зможуть отримати кошти від користування і видобутку надр України. Які будуть накопичуватися на їх персональному депозитному рахунку в банку. І після досягнення повноліття зможуть бути витрачені ними на отримання вищої освіти в Україні " - сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що Олена Зеленська заявила про масштабний рух з містами та областями: "Запевняю ,що готова"

Як повідомляв портал "Знай.uа", Снєгірьов заявив, що Офіс президента взяв курс на знищення ОПЗЖ

Також, "Знай.uа" писав, що офіс Зеленського звернувся до Коломойського і Нацбанку: "Повернути вкрадені гроші"