Двоє українських заробітчан загинули в Чехії. Про це розповіли у виданні OBOZREVATEL.

Трагедія сталася 9 березня. Двох жителів міста Турка Львівської області, 30-річного Юрія Рабка і 31-річного Михайла Шуптара знайшли мертвими на підприємстві в Чехії, де чоловіки працювали.

Українці зайшли в ангар, де зберігалися яблука. У нього надходить спеціальний газ, щоб зберігати фрукти свіжими, і немає кисню.

За словами правоохоронців, чоловіки проникли в ангар несанкціоновано, від чого і настала смерть. Однак родичі загиблих не вірять в це, адже українці давно працювали на підприємстві і відмінно знали правила безпеки.

Тіла загиблих незабаром повинні доправити в Україну, їх близькі займаються оформленням всіх необхідних документів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У Міхавіла залишилася дружина і двоє дітей: 10-річний син і 2-річна дочка. У сім'ї були великі плани на майбутнє, вони началіс троить будинок і хотіли щасливо жити в Україні.

Рідні чоловіки дивуються, як таке могло статися, адже він давно працює на цьому підприємстві.

"Як вони могли там закритися? Адже Міша давно працює на тому підприємстві. Він досвідчена людина, прекрасно знає ту технологію. До того ж він був дуже відповідальним, і він би ніколи туди не поліз. Кажуть, що, мовляв, вони пішли за яблуками. Але Міша досить заробляв, він міг просто там виписати ці яблука собі, а не лізти за ними" - каже сестра Михайла.

Українці померли в Чехії, фото: Прикарпаття Online
Українці померли в Чехії, фото: Прикарпаття Online
українці померли в Чехії, фото: Прикарпаття Online

У Юрія також залишилася сім'я і троє дітей. Рідні так толком і не знають, що сталося з чоловіком на заробітках. З журналістами вони спілкуватися не хочуть.

"Нам нічим вже не допоможеш, а тим більше юрі. Люди їздять туди на заробітки, тому що їм потрібно годувати сім'ї. І я їздила, брата зараз поховаю і знову поїду, тому що у мене діти, їх потрібно чимось годувати"-написала сестра Юрія.

Українці померли в Чехії, фото: Прикарпаття Online
Українці померли в Чехії, фото: Прикарпаття Online
українці померли в Чехії, фото: Прикарпаття Online

Нагадаємо, що пішов з життя зірка "Формули-1", боровся до останнього

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополян раптово помер в Іспанії, рідні благають про допомогу - "Поховати Сергія в рідній землі..."

Також, "Знай.uа" писав, що у Києві раптово помер молодий футболіст "Шахтаря": "Скаржився на серце"