В Одеській митниці працюють дві бельгійські вівчарки Фіфа і Кеп, які допомагають знаходити наркотичні речовини. Про це розповіли у виданні "Суспільне".

Перше тренування пройшло 4-річна Фіфа. З нею працює кінолог Андрій Аріш і вони є напарниками близько 3-х років.

Під час тренувань вона шукала наркотичні речовини в легковому автомобілі, одязі, і сумках людей.

Андрій Яріш працює кінологом з 2003 року і зазвичай він з Фіфою перевіряє людей в Одеському аеропорту на наявність наркотиків.

"У кожної людини є свої запахи, парфуми, харчові запахи. І собака виділяє той запах, якому її навчили, вона його знає. Тому вона може знайти "потрібний" запах, виявити його. А після цього отримує нагородження-улюблену іграшку" - сказав Андрій Яріш.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Собаки працюють на митниці: Суспільне
Собаки працюють на митниці: Суспільне
Собаки працюють на митниці: Суспільне

Також на митниці працює і 3-річний Кеп, якого тренує кінолог Роман Беркутський.

Дресирувальник розповів, що займається з собакою з 8-місячного віку і витрачає на це годину в день. За його словами, коли Кеп знаходить наркотики, то відразу ж припиняє рухатися і це є сигналом.

[quote author="""Коли він завмирає, я це бачу, подаю йому сигнал. Тоді він розуміє, що треба піти, і зараз він отримає свою улюблену іграшку або торт. Він дуже активний і рухливий. З ним потрібно бути постійно, 24 /7. Бігати, гуляти і тренуватися, тому що такий собака не може просто стояти" - сказав Роман Беркутський.[/quote]

В основному службових собак тримають у вольєрах на території кінологічного центру, проте деякі живуть з кінологами. Дресирувальники кажуть, що собаки служать від 8 до 10 років, після чого йдуть на пенсію і залишаються з кінологом, з яким працювали в парі.

Нагадаємо, що тернополянина на прогулянці атакував бродячий пес - "Одна суцільна рана"

Як повідомляв портал "Знай.uа", тигр-пухляш вийшов до туристів і дозволив зняти відео: "Повертався від бабусі"

Також, "Знай.uа" писав, що вівця-безпритульниця знайшла спокій у "добрих руках": бідолаху довелося рятувати від самої себе