На Прикарпатті збільшилася кількість хворих з важкою формою коронавірусу. Про це розповів голова Богородочанської ЦРКЛ Іван Коляджин в інтерв'ю для видання "Головнокомандувач".

З 26 лютого в Івано-Франківській області діє жорсткий карантин. У зв'язку з цим Богородочанську ЦКРБ перепрофілювали для роботи лише з коронавірусними пацієнтами і розгорнули на її території госпіталь з додатковими місцями.

Генеральний директор лікарні Іван Коляджин розповів, що в порівнянні з минулим роком, з'явилося багато пацієнтів, у яких коронавірус проходить у важкій формі і багатьом з них потрібна киснева терапія.

"До нас вже надходять складні. Можу сказати, що зараз більше важких хворих, ніж було у нас раніше. Майже всі наші хворі тепер потребують або тимчасової кисневої терапії, або постійної. Таких пацієнтів близько 80%."- розповів Іван Коляджин.

Богородочанська ЦРКЛ: glavcom.ua
Богородочанська ЦРКЛ: glavcom.ua
Богородочанська ЦРКЛ: glavcom.ua

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Разом з тим доктор зазначив, що лікарня повністю забезпечена киснем і готова допомагати хворим.

"Залежно від дня ми отримуємо від 85 до 95 балонів на день. У нас є три кріоциліндра (невеликі за обсягом газифікатори, використовуються для хворих з кисневою недостатністю). Є і кисневі концентратори. Не знаю, як буде завтра, але цього всього на сьогодні достатньо: поки ми киснем забезпечені." - додав Іван Коляджин.

Щодо роботи госпіталю Іван Коляджин підкреслив, що в ньому кожне ліжко має кисневий апарат і він повністю готовий до роботи, проте там ще немає пацієнтів.

"Сьогодні там ще немає пацієнтів, але він повністю готовий їх приймати. Спочатку приймаємо в лікарню, а потім будемо завантажувати госпіталь." - вказав Іван Коляджин.

Іван Коляджин: glavcom.ua
Іван Коляджин: glavcom.ua
Іван Коляджин: glavcom.ua

Нагадаємо, що кияни з матами і товкучкою атакували метро: понеділок день нервовий

Як повідомляв портал "Знай.uа", "Залишилося три дні...": названі українські регіони, які переведуть в "червону зону" через спалах covid-19

Також, "Знай.uа" писав, що в Україні за добу 5 336 нових хворих коронавірусом, 162 померло