Франківчанка самотужки виховала 17 дітей. Про це розповіли в репортажі "ТРК РАІ".

Мешканка Івано-Франківська 40-річна Олена Кузьменко вже виховала 17 дітей своїми силами. Всі її діти усиновлені, проте жінка любить їх як рідних.

Олена все життя мріяла про велику сім'ю. Першу дитину вона усиновила, коли їй було 20 років.

"Я тільки закінчила інститут і так в моєму житті сталося, що я познайомилася з хлопчиком, маленьким, і він знаходився в притулку для дітей. Я його спершу провідувала, потім прив'язалася до нього і оформила над ним опіку" - розповів Олена Кузьменко.

Після цього жінка вирішила, що візьме в свою сім'ю ще кілька дітей, після того як встане на ноги. Так, через кілька років, Олена удочерила ще одну дівчинку. Зараз ці діти вже дорослі і мають свої сім'ї. У 2011 році Олена взяла ще кілька дітей і її житлу дали статус будинку дитячого типу.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Олена Кузьменко з сім'єю, кадр з репортажу ТРК раї: YouTube
Олена Кузьменко з сім'єю, кадр з репортажу ТРК раї: YouTube
Олена Кузьменко з сім'єю, кадр з репортажу ТРК РАІ: YouTube

У Франківськ Олена переїхала з міста Алчевськ, Луганської області більше 6 років тому. Вона живе в орендованій квартирі і за цей час прийняла в сім'ю ще кілька дітей. За словами жінки, у неї не виникає труднощів з їх вихованням.

"Складно, коли один або два, але коли вже більше п'яти, то вже... п'ять або десять не має значення. Нічого складного. Діти-це звичайні люди. Ми спілкуємося, вони щось роблять, не завжди так, як потрібно, це і в рідних сім'ях таке є, бувають якісь проблеми, у вихованні, в поведінці, але ми все вирішуємо" - додала Олена Кузьменко.

Діти в родині Олени дуже дружні, завжди підтримують один одного і допомагають їй по дому. Цього року, в умовах пандемії, жінці довелося навчати дітей вдома. Олена зізналася, що це було складно, але вона змогла з цим впорається.

Жінка звернулася до всіх українців і підкреслила, що не потрібно бояться забирати дітей в сім'ю.

"Нічого тут складного немає. Всі діти хороші. Вони будуть вас любити" - підкреслила Олена Кузьменко.

Нагадаємо, що іноземці всиновлюють десятки українських дітей на рік: "Позбавлені сімейного оточення"

Як повідомляв портал "Знай.uа", Українка із золотим серцем усиновила десять знедолених малюків: "Я - супер-мама"

Також, "Знай.uа" писав, у дитячий садок позачергово: у Міносвіти назвали нові умови зарахування