Ресторатори Івано-Франківська вимагають аби в місті ввели повний локдаун. Адже закриття лише ресторанів та кафе на Прикарпатті не дасть ефективного результату у протидії поширення коронавірусу.

Про це у коментарі “Суспільному Карпати” сказала представниця ресторанного бізнесу Івано-Франківська Анна Гойсан.
Так, стало відомо, що у п'ятницю, 19 лютого ресторатори Івано-Франківська зустрілися із головою облдержадміністрації Андрієм Бойчуком. Під час зустрічі вони зазначили, що більш кардинальні заходи могли б бути ефективними у протидії коронавірусу.

Кафе, ресторан, фото: Pxhere
Кафе, ресторан, фото: Pxhere

"Закриття тільки ресторанів просто розтягне в часі нашу плачевну ситуацію, і ми “зависнемо” у червоній зоні на місяць часу", – каже Анна Гойсан.

При цьому ресторатори запевняють, що найбільше зараз хворіють у гірських районах. Це свідчить про те, що рознесення інфекції є в конкретному місці – це гірськолижний курорт Буковель. Тому ресторатори Франківщини вимагають від влади запровадити повний, а не вибірковий карантин.

"Потрібно комплексно дивитися. Питання не тільки в закладах. Це і транспорт, і церкви. Тому ми за те, щоб приймати ефективні заходи. Ми не проти закриватися, але ми за те, щоб це приводило до результату. Сьогодні нам говорили про те, що будуть контролювати дистанцію між людьми на гірськолижному курорті. А також працюють над розгортанням додаткових ліжко-місць”, – сказала представниця ресторанного бізнесу Франківська Анна Гойсан.

Нагадаємо, через зростання захворюваності на COVID-19 в Івано-Франківській області прийнято рішення посилити карантинні заходи. З 22 по 28 лютого заборонено працювати закладам громадського харчування, окрім роботи на виніс. Свою роботу мають призупинити розважальні заклади, театри, клуби. Заборонено також проведення масових заходів та концертів.

Нагадаємо, вакцина від коронавірусу критично діє на людей, хто в зоні ризику.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, українців у лютому почнуть масово вакцинувати від ковіда, список щасливчиків.

Також Знай.uа писав, що бенкет під час епідемії, МОЗ витрачає мільйони на "ілюмінацію" і комп'ютерні послуги.