У Дніпрі співробітниця кафе відмовилася обслуговувати клієнтку українською мовою. Від цьому розповіла Ганна Счасна-Гарус на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Дніпрянка розповіла, що зайшла в одне з кафе міста, замовила каву і запитала українською мовою, чи є до нього "тістечко". Співробітниця кафе відповіла російською мовою, що нічого не розуміє і не збирається вчити українську мову.

Крім цього співробітниця кафе додала, що вважає Дніпро "російським" містом. Клієнтка зробила їй зауваження з цього приводу і запропонувала почати вчити українську, на що дівчина відповіла, що краще буде вивчати французьку мову.

У зв'язку з цим дніпрянка вирішила поговорити з власниками закладу з приводу цієї ситуації.

Публікація Ганни Счасної-Гарус: Facebook
Публікація Ганни Счасної-Гарус: Facebook
Публікація Ганни Счасної-Гарус: Facebook

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Варто зазначити, що згідно Закону "Про мову", який діє в Україні з 16 січня, обслуговуючий персонал закладів зобов'язаний спілкуватися з клієнтами державною мовою. Виняток можливий, якщо клієнт сам попросить перейти на іншу мову крім української.

За порушення цього закону передбачено покарання у вигляді штрафу.

Нагадаємо, що українська мова стала для донеччанина "перезавантаженням": "Не повірите - почала поважати себе"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Харкові фанатка Путіна накинулася на покупців: "Алергія на українську

Також, "Знай.uа" писав, львівський ресторан потрапив у бридкий скандал через російську попсу: "Пішов на**й звідси!"