Британець прокинувся після 10-місячної коми і не знає, що таке коронавірус. Про це розповіли на порталі "The Guardian".

1 березня 2020 року, За три тижні до введення першого локдауну в Британії, 19-річного Джозефа Фавілла збив автомобіль і він впав у кому. Хлопець пробув без свідомості 10 місяців і прокинувшись нічого не знає про карантин і пандемію.

Примітно, що за час Коми хлопець двічі перехворів Covid-19, проте абсолютно не знає, що це за вірус і як він змінив людство.

Тітка хлопця Саллі Флавілл переживає, як Джозеф зможе адаптуватися до змін, які відбулися за час його «відсутності».

"Джозеф нічого знає про пандемію, оскільки він проспав 10 місяців. Його обізнаність тепер починає поліпшуватися, але ми просто не знаємо, що він знає... Рік тому, якби хтось сказав мені, що станеться за останній рік, я не думаю, що я б в це повірила. Я не знаю, як Джозеф зрозуміє, що ми всі пережили" - сказала Саллі Флавілл.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

За словами жінки, рідні зв'язуються з Джозефом через відеозв'язок. Вони пояснили йому, що хочуть бути поруч і тримати його за руки, проте не можуть цього зробити через Covid-19.

Тим часом Джозеф продовжує відновлюватися. Він вже почав рухати кінцівками і спілкується з родиною та друзями.

Мама хлопця Шерон змогла прийти до нього на його 19-річчя в грудні, проте була змушена дотримуватися соціальної дистанції.

Джозеф Флавилл, фото: The Guardian
Джозеф Флавилл, фото: The Guardian
Джозеф Флавилл, фото: The Guardian

Нагадаємо, що в Україні за добу 3 285 нових хворих коронавірусом, 165 померло

Як повідомляв портал "Знай.uа", Комаровський пояснив, чим можуть закінчитися карантинні "муки" в домашніх стінах: "Дуже корисно..."

Також, "Знай.uа" писав, Харківським лікарям і педагогам заплатять за ковід: у Терехова пояснили нюанси