Колишній суддя з Франківська, який збив двох людей, отримає пенсію у розмірі понад 100 тисяч гривень. Про це розповіли на сторінці "Prosud" у соцмережі Facebook.

Повідомляється, що колишній суддя Господарського суду Івано-Франківської області Юрій Гриця, який у 2011 році збив двох комунальників, отримуватиме пенсію у розмірі понад 100 тисяч гривень.

Згідно з даними слідства, в серпні 2011 року, Юрій Гриця перебував за кермом автомобіля "Волга" в стані алкогольного сп'яніння і наїхав на двох працівників підприємства "Франківськводоекотехпром", які проводили ремонтні роботи. В результаті події один з них помер у лікарні, а другий отримав інвалідність.

Дана справа 9 років перебувала в Чортківському суді Тернопільської області, а в 2019 році вона була відправлена на додаткове розслідування.

Тим часом Юрій Гриця продовжував працювати на посаді судді і подав у відставку лише в 2019 році, за власним бажанням.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Наприкінці 2020 року Юрій Гриця звернувся до суду з проханням перерахувати його пенсію. Своє звернення він мотивував тим, що зарплата суддів за цей час збільшилася. В результаті суд задовольнив прохання Юрія Гриця і тепер він щомісяця отримуватиме пенсію в розмірі 106 129 гривень.

Публікація сторінки Prosud: Facebook
Публікація сторінки Prosud: Facebook
Публікація сторінки Prosud: Facebook

Нагадавши, на Хмельниччині виправдали чиновника-шкуродера, який знущався над малюком: "Де злочин?"

Як повідомляв портал "Знай.uа", під Києвом спіймали рекордно п'яну далекобійницю: "Заправилася" горілкою І осідлала фуру

Також, "Знай.uа" писав, спроба рейдерського захоплення спиртзаводу у Вінницькій області: поліція відкрила провадження