Альпініста з Франківська покоріола найвищий вулкан у світі. Про це розповіли в репортажі каналу 402.

14 Січня відома альпіністка Христина Мохнацька піднялася на найвищий вулкан світу Охос дель Саладо, який має висоту в 6 893 метри. Франківчанка підкорила вершину за 19 годин і встановила рекорд України — стала першою жінкою, яка піднялася на найбільший вулкан у світі за найкоротший час.

"Коли виходиш на 6700-6750, дуже У мене було дивне відчуття. Я просто хотіла спати, хоча я перед цим добре виспалася, у мене був міцний здоровий сон, я добре поїла... я зрозуміла, що у мене почалася гірська хвороба, як в народі кажуть — "кисневе голодування". Тобто, мені не вистачало кисню, і мозок вже не так працював, і мій організм просто не хотів зі мною дружити, але я завжди сама з собою говорила ... Так хотіла до кожного каменю притиснутися і просто поспати, але я розуміла - якщо я це зроблю, то мене вже звідси знімуть. Тому я постійно щось з собою робила. У мене навіть були такі палиці, якими я била себе по ногах і по руках, тільки щоб не спати я робила собі боляче" - розповіла Христина Мохнацька.

Крім бажання підкорити найбільший вулкан жінкою рухала мета-побачити Тихий океан. Підкорення вершини Христина Мохнацька показала в прямій трансляції в соцмережі Facebook.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Ще однією причиною походу на вулкан була підготовка до підкорення найбільшої вершини світу - гори Еверест, куди Христина Мохнацька планує почати сходження вже 15 квітня.

Нагадавши, у Києві 80-річний підкорювач вершин завоював серця українців: "Абсолютний рекорд"

Як повідомляв портал "Знай.uа", альпініст з Тернопільщини 40 років підкорює гори: "Просто люблю"

Також, "Знай.uа" писав, альпініст зі Львова підкорив Арарат, довелося попітніти п'ять днів: "Повна ейфорія"