Пенсіонер з Прикарпаття постачає українських захисників маскувальними сітками. Про це розповіли на порталі "Репортер".

Повідомляється, що 70-річний пенсіонер Іван Ляхович з Богородчан вже сьомий рік плете маскувальні сітки для українських захисників на Сході.

Іван Ляхович - майданівець. Він надавав багато допомоги під час Революції Гідності, а коли почалася війна, волонтери вирішили продовжити справу.

В один день у волонтерському штабі провели збори, де призначили Івана Ляховича відповідальним за виготовлення маскувальних сіток для українських солдатів. Пенсіонер дуже серйозно підійшов до цієї долі. Він відправився в Інтернет і вивчив, як потрібно плести ці сітки і якого вони повинні бути кольору. Чоловік навіть роздрукував палітру відтінків, щоб вона завжди була під рукою.

Спершу Іван Ляхович брав матеріал у секонд-хендах, проте він плавився, тому пенсіонер перейшов на білу тканину, яку перефарбовував у потрібний відтінок. Пізніше він дізнався, що у Франківську шиють військову форму і домовився з директором підприємства, щоб забирати залишки від виробництва.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Іван Ляхович, фото: report.if.ua
Іван Ляхович, фото: report.if.ua
Іван Ляхович, фото: report.if.ua

Перші сто метрів сітки були зроблені в лікарні, де працює дружина Івана Ляховича. Також він домовлявся зі школами і працював у спортзалах. Однак зараз пенсіонер виготовляє маскувальну сітку у себе вдома, в гаражі.

На сьогоднішній день Іван Ляхович сплів 324 метри маскувальної сітки шириною 12 метрів. Таким чином її загальна площа становить - 3888 метрів квадратних.

"Якщо та сітка вберегла чиєсь життя або від поранення, то я щасливий, це наші захисники ... вони коштують більшого... а ми тут... плетеш ту сітку в гаражі, а приходить одна людина і питає, мовляв, ти на рибу плетеш? А ще один так сказав. Дуже мене це образило... Він запитав, скільки мені за це платять. А я ще й свої докладаю. Люди не розуміють. Ніхто за ці роки не прийшов і не запропонував допомогу. Один, правда, був - 15 хвилин поплів і каже: "Я думав, що це легенько, а то так тяжко". Тому я собі сам тихенько роблю свою справу. І далі буду робити - до перемоги" - розповів Іван Ляхович ледь стримуючи сльози.

Також Іван Ляхович з дружиною допомагають готувати овочі на" сухі борщі " для українських солдатів і роблять теплі взуттєві устілки, які відправляються військовим.

Маскувальна сітка, фото: report.if.ua
Маскувальна сітка, фото: report.if.ua
маскувальна сітка, фото: report.if.ua

Нагадавши, глава ОБСЄ Анн Лінде вирушила на Донбас: "Відкрили очі"

Як повідомляв портал "Знай.uа", чернівчани вшанували пам'ять героя України, сльози рікою: "У День Соборності заснув назавжди"

Також, "Знай.uа" писав, на Донбасі віддячили волонтерам за допомогу воїнам: "Поважаємо вашу позицію"