В Івано-Франківську вперше дівчині-курсанту вручать звання лейтенант. Про це розповіли у виданні "Суспільне".

Повідомляється, що 18 грудня, під час 15-го ювілейного випуску курсантам кафедри військової підготовки Івано-Франківського національного технічного університету присвоять звання лейтенанта. Серед них знаходиться і Наталія Кучера, яка стане першою в історії кафедри дівчиною, яка закінчила магістратуру і піде служити в армію.

Начальник кафедри, полковник Андрій Станецький розповів, що Наталя поступила п'ять років тому і з тих пір на кафедрі стало з'являтися більше дівчат. Однак все ж чоловіків більше.

Він зазначив, що попит на військову професію пов'язаний з сумними подіями в країні, які почалися ще в 2014 році.

"Ми постійно виконуємо державне замовлення. Цього року маємо 15 випускників, які отримають диплом магістра, посвідчення офіцера і підуть служити в армію" - сказав Андрій Станецький.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Полковник додав, що за весь час на кафедрі підготували близько 200 курсантів, які несуть службу в частинах по всій країні. Крім цього курсанти отримують диплом інженера, тому по закінченню військової служби можуть працювати залишаючись цивільними.

Майбутня лейтинант Наталія Кучера переконана, що молоде покоління має розвивати Україну, в тому числі і військову справу.

Курсанти, фото: Facebook Андрій Станецький
Курсанти, фото: Facebook Андрій Станецький
курсанти, фото: Facebook Андрій Станецький

Нагадаємо, що звичайний Слюсар став Героєм України, відбиваючи атаки ворогів на Донбасі

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополяни об'єдналися, щоб нагодувати українських героїв в окопах

Також, "Знай.uа" писав, що на вулиці Хмельницького вивели військову техніку, очевидці в шоці