Родина з Франківщини втратила сина на війні. Про це розповіли у виданні "Голос України".

Повідомляється, що в 2014 році на війні на Сході України загинув боєць «Правого Сектора», уродженець села Топорівці, Городеньківського району Степан Стефурак.

Хлопець разом з братом Василем відправився на фронт в зону АТО в 2014 році і служив за контрактом у Дебальцевому. Степан Стефурак загинув, коли їхав з товаришем на розвідку біля села Піски на Донбасі. Автомобіль потрапив під обстріл ворожої артилерії. Українські бійці намагалися втекти і виїхали на поле, де і підірвалися на міні.

Степан Стефурак, фото: Голос України
Степан Стефурак, фото: Голос України
Степан Стефурак, фото: Голос України

Після цього батько загиблого бійця Степан Стефурак-старший також пішов на фронт. До вересня 2019 року служив в окремій гірничо-штурмовій бригаді. Під час бойових дій отримав поранення та ІІ групу інвалідності. Пізніше знову повернувся на передову. Однак чоловікові досі не присвоїли статус учасника бойових дій.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

"Тепер за станом здоров'я присвоїли третю, але пенсії чоловік не отримує — через те, що досі не надійшли документи з військкомату. Напевно, через Америку пересилають. Статусу учасника бойових дій досі не має, хіба що на районному рівні визнання, щорічно виділяють 2000 грн і пільги на комунальні послуги " - розповіла мама загиблого бійця Світлана Стефурак.

Сім'я Степана Стефурака, фото: Голос України
Сім'я Степана Стефурака, фото: Голос України
Сім'я Степана Стефурака, фото: Голос України

Нагадаємо, що Зеленський анонсував 300 квартир для військових на День ЗСУ.

Як повідомляв портал Знай.uа, ветерани АТО притиснули директора скандальної фабрики за Кульки для Путіна.

Також Знай.uа писав, що про харків'янина з позивним "Самурай" зняли документальний фільм.