У Росії помер відомий художник з Прикарпаття. Про це розповіла користувачка Марія Яновська на сторінці "Намисто Мрій"у соцмережі Facebook.

Повідомляється, що 28 листопада в Росії зупинилося серце відомого художника з села Ланчин Івано-Франківської області Мельничука Василя Васильовича.

Читайте Знай в Google News!

Василь Мельничук завкончив Косівський коледж прикладного та декоративного мистецтва Львівської Національної академії мистецтв, а також навчався у заслуженого художника України Яреми Оленюка.

Роботи прикарпатця знаходяться в безлічі привантих колекцій в різних країнах світу, таких як Японія, Корея, Китай, Німеччина, Франція, Україна, Росія та інші. Всього художник написав близько 2000 картин.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Мельничук Василь Васильович, фото: Facebook Намисто мрій
Мельничук Василь Васильович, фото: Facebook Намиісто мрій
Мельничук Василь Васильович, фото: Facebook Намисто мрій

У своїх картинах Василь Мельничук описував пейзажі рідного Прикарпаття і вміло передавав всю красу цих земель.

За збігом обставин він потрапив до Росії, в Нижній Новгород, де прожив більше 30 років. Однак перебуваючи на чужій землі худохник зберігав любов до України до останнього подиху.

"Його багата мова спілкування була перелита діалектами, які у нас побутують в Ланчина. Василь був люблячим батьком, добросердечним дідусем, братом, другом, товаришем. Велике горе спіткало його двох синів, невісток,онуків і дружину, сестер і братів. Друзі, однокласники, колишні сусіди щиро співчувають великій родині Мельничуків." - зазначено в публікації.

Публікація Марії Яновської: Facebook Намісто мрій
Публікація Марії Яновської: Facebook Намісто мрій
Публікація Марії Яновської: Facebook Намисто мрій

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Львові помер тяжкохворий хлопчик, який чекає пересадки серця

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Львівщині помер легендарний тренер, футболісти у жалобі

Також, "Знай.uа" писав, що на Львівщині попрощаються з легендарним побратимом Бандери