В Івано-Франківську опале листя перевозять на кладовищі. Про це розповіли в репортажі телеканалу НТК.

Повідомляється, що в Івано-Франківську знайшли спосіб, як позбавиться від опалого листя і отримати з цього користь. Гниючу листя переробляють в компост, який з приходом весни використовують як добриво.

Читайте Знай в Google News!

"Потрібен доступ кисню і достатня кількість вологи для того, щоб відбувалися процеси перегнивання листя разом з травою і з подрібненими гілками. Ми не вносимо ніяких додаткових речовин, все природним шляхом, під впливом зовнішніх факторів кліматичних, це дощ, сніг і доступ повітря" - розповів заступник директора з технічних питань КП" Центр розвитку та рекреації " Тарас Слободян.

Також опале листя розміщують і на кладовищі Івано-Франківська. Його привозять як комунальні служби, так і приватні господарства. Єдина умова - в листі не повинно бути сміття.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У Франківську листя вивезли на цвинтар, кадр з репортажу НТК: YouTube
У Франківську листя вивезли на цвинтар, кадр з репортажу НТК: YouTube
У Франківську листя вивезли на цвинтар, кадр з репортажу НТК: YouTube

Таким чином опалим листям накривають ділянки землі для поховання взимку. Це допомагає легко прибрати сніг і розкопати землю в зимовий період.

"Щоб зменшити рівень промерзання землі і не ускладнювати процес копання ями, ми ці листям стелею, товщиною близько 30 сантиметрів, певну ділянку. Це дає нам можливість, після того як падає сніг, створюється теплова подушка, рівень промерзання землі істотно зменшується і це покращує процес копання землі в зимовий період" - розповів директор КП "міська ритуальна служба" Андрій Хруник.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що спортсмени з Тернопільщини "вилизали" ліс, жодного листочка

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Закарпатті кладовище потопає у смітті, на могилах

Також, "Знай.uа" писав, що у Дніпрі стародавні могили атакували вандали, місто в люті