Торт "Наполеон" є одним з найпопулярніших десертів в країнах колишнього СРСР, проте мало хто знає, що при його готуванні необхідно дотримуватися певних правил. Рецепт ідеального торта " Наполеон "опублікували у виданні "Молочний альянс".

Перш за все борошно для "Наполеона" необхідно просіяти кілька разів. Також потрібно підбирати якісне вершкове масло, перед випіканням зробити проколи на поверхні коржа і дати торту просочитися кремом протягом ночі.

Читайте Знай в Google News!

Для приготування торта "Наполеон" необхідно підготувати ряд інгредієнтів:

Корж:

Популярні новини зараз
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Показати ще
  • 350 г борошна
  • 2 г солі
  • 200 г вершкового масла 82,5%
  • 170 г сметани
  • 1 яйце
  • 1 г лимонної кислоти
  • 10 мл холодної води

Крем:

  • 200 г вершкового масла 82,5%
  • 300 г згущеного молока

Заварна основа:

  • 200 мл молока
  • 2 жовтки
  • 40 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 20 г кукурудзяного крохмалю
  • 20 г вершкового масла 82,5%

Торт Наполеон, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Торт Наполеон, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
торт Наполеон, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Спосіб приготування:

1.Корж

  • Приготування коржів в просіяне борошно потрібно додати сіль і натерте на крупній тертці холодне вершкове масло. Все це необхідно перемішати.
  • Далі в окремому посуді потрібно змішати яйце, сметану і лимонну кислоту. Отриману суміш розвести невеликою кількістю води і додати до борошна з маслом.
  • Після цього необхідно замісити тісто і скотити його в форму. Потім розділити його на кульки, згідно з рецептом має вийде 8-9 штук, накрити плівкою і поставити в холодильник на 2 години.

2. Заварна основа для крему.

  • Необхідно довести молоко до кипіння, при цьому не потрібно його кип'ятити.
  • В окремому посуді потрібно з'єднати жовтки з цукром , ванільним цукром і крохмалем. Отриману суміш необхідно змішати з молоком, поставити на плиту і продовжувати готувати на повільному вогні до загустіння не забуваючи при цьому помішувати.
  • Крем потрібно перелити в окрему ємність, накрити харчовою плівкою і дати йому охолонути.

3. Випікання коржів.

  • Отримані кульки тіста потрібно розкачати в тонкі пласти і відправити в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати коржі потрібно протягом 8-10 хвилин.
  • Після того, як коржі стануть золотистими їх нудно витягнути і обрізати краю до потрібних розмірів. Залишки не потрібно викидати, адже вони підійдуть для прикраси торта.

4 Крем.

  • Вершкове масло кімнатної температури потрібно збити блендером, додати до нього згущене молоко і продовжувати збивати.
  • Потім в процесі збивання додати до суміші заварну основу. Продовжувати збивати поки не вийде пишний однорідний крем.

5. Складання торта.

  • Кожен корж потрібно змастити кремом і скласти один на одного. Потім кремом потрібно змастити верхівку торта і боки, після чого посипати його крихтою від коржів.
  • Торт потрібно залишити на ніч в холодильнику, щоб коржі просочилися кремом. Після цього десерт можна подавати до столу.

Торт Наполеон, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Торт Наполеон, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
торт Наполеон, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, як приготувати картопляне пюре без грудочок: незвичайний рецепт традиційної страви від шеф-кухаря

Як повідомляв портал "Знай.uа", топ-3 напою для схуднення: готуються просто, а виходить смачно і корисно

Також, "Знай.uа" писав, котлети без м'яса з картоплі та інших овочів: ви навіть не помітите, що там немає фаршу