Маленькому українцю необхідно дороге лікування. Про це розповіли в репортажі ТСН.

Повідомляється, що маленькому Єлисею Зеленському медики поставили страшний діагноз — спінально-м'язова атрофія першого типу. Це генетичне захворювання через якого м'язи дитини поступово перестають працювати.

Батьки хлопчика дізналися про хворобу коли йому було два місяці. Медики сказали, що шансів дуже мало і порадили їм не рятувати хлопчика.

"Нам говорили - пів року. Заведіть другу дитину, ви ще молоді, у вас все вийде" - розповіла мама хлопчика Карина Зеленська.

Однак Карина і Олександр вирішили не здаватися. Вони з'ясували, що Єлисею можуть допомогти лише три препарати, один з яких на початку року зареєстрували в Україні.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Вартість препарату становить 90 тисяч євро. Для сім'ї хлопчика ця сума не підйомна, тому вони виїхали в Польщу, де даний препарат можна отримати по страховці.

Карина та Олександр Зеленські, кадр з репортажу ТСН: YouTube
Карина та Олександр Зеленські, кадр з репортажу ТСН: YouTube
Карина і Олександр Зеленські, кадр з репортажу ТСН: YouTube

Після п'яти ін'єкцій польські медики запропонували родині іншу терапію препаратом Zolgensma. Даний препарат є найдорожчим у світі і навіть в ходить в книгу рекордів, адже вартість однієї ін'єкції становить 2 мільйони доларів (понад 60 мільйонів гривень).

За допомогою волонтерів сім'я змогла зібрати вже 10 мільйонів гривень. Однак потрібно ще 50. Тому рідні Єлисея звернулися до небайдужих людей з проханням про допомогу.

Ін'єкцію препарату хлопчикові потрібно зробити поки йому не виповнилося 2 роки. Це дасть йому можливість навчиться ходити і рухатися. Якщо препарат ввести пізніше, він не зробить ніякого ефекту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що маленькому янголятку потрібна термінова операція на мозку, батьки в розпачі

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Львові двоє маленьких янголят залишилися сиротами, потрібна допомога

Також, "Знай.uа" писав, що життя 2-річного Богданчика опинилося на волосині, батьки ридають