Банош є національним гуцульським блюдом, яке прийнято готувати на багатті, однак це можна зробити і в домашніх умовах. Рецепт баноша вдома опублікували на порталі "0342".

Банош готується з простого набору продуктів і навіть його невелика порція здатна наситити цілу сім'ю. За цю якість дане блюдо на Закарапатье називають"вічним двигуном".

Читайте Знай в Google News!

Для приготування двох хороших порцій баноша необхідно приготувати ряд інгредієнтів:

  • 1,5 склянки (200 г) кукурудзяної крупи дуже дрібно меленої (можна взяти борошно, тоді вершків або сметани знадобиться менше, оскільки швидше звариться)
  • 500 г нежирних вершків або рідкої сметани. Вважайте, зі сметани банош виходить кислуватий, якщо такий не любите, обов'язково беріть вершки
  • Солі
  • Копчене сало або бекон
  • Бринза або вурда

Банош, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Банош, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Банош, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Показати ще

Спосіб приготування:

1. Сметану або вершки необхідно залити в чавунний казан і довести до кипіння.

2. Далі в казан необхідно тонким струменем насипати кукурудзяну муку і паралельно все перемішувати. Готувати потрібно на дрібному вогні до тих пір, поки суміш не стане густою, як манна каша.

3. У той же час необхідно порізати бекон мул сало на смужки і обсмажити його на сковорідці.

4. Вогонь потрібно зменшити на мінімум. У той же час дерев'яною ложкою необхідно розтирати суміш в Казані, поки на поверхні не з'являться крапельки масла. Після цього казан необхідно зняти з вогню.

5. Цей етап найважливіший. Банош не обходимо добре збити, щоб сметана або вершки в його складі перетворилися в масло.

6. Банош необхідно викласти на плоску тарілку, додати до нього бекон і порізану бринзу. Після цього блюдо можна подавати до столу.

Банош, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Банош, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Банош, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, ароматна сирна запіканка з родзинками-згадай смак дитинства

Як повідомляв портал "Знай.uа", хрусткі печериці в клярі-ідеальна закуска до пива замість шкідливих чіпсів

Також, "Знай.uа" писав, що приготувати з картоплі: 5 найсмачніших і дешевих рецептів