На Прикарпатті змія пробралася в житловий будинок. Про це розповіли на сторінці ДСНС Івано-Франківської області у соцмережі Facebook.

Стало відомо, що 16 листопада, о 15:43 в службу порятунку надійшло повідомлення про те, що в селі Верхня Калуського району, в житловий будинок пробралася змія.

Читайте Знай в Google News!

На місце виклику відразу ж вирушили співробітники гірничо-рятувального відділення міста Калуш. По приїзду рятувальники надали допомогу місцевому населенню і успішно зловили змію.

Після вилову змії її відвезли за місто і випустили в природне середовище. В результаті події ніхто не постраждав.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

На порталі ДСНС розповіли, що з початку року на Прикарпатті вже 4 людини стали жертвами змій.

Публікація ДСНС Івано-Франківської області: Facebook
Публікація ДСНС Івано-Франківської області: Facebook
Публікація ДСНС Івано-Франківської області: Facebook

У зв'язку з цим рятувальники опублікували кілька порад, що робити при укусі змії:

1. Найчастіше люди стикаються зі зміями під час походу в ліс. Тому вирушаючи на природу слід подбає про відповідне спорядження: одяг, який закриває ноги, високі і міцні чоботи, вільні штани-шаровари, які заправлені в взуття. Під час збору грибів або ягід потрібно використовувати палицю, щоб перевірити кущі або зарості.

2. Змії зазвичай атакують людину у відповідь на небезпеку. Тому побачивши змію не потрібно до неї підходити ні за яких обставин, навіть якщо на перший погляд це не отруйний вид.

3. При укусі змії заборонено висмоктувати отруту, припікати місце укусу, різати місце укусу, щоб випустити кров або накладати джгут на кінцівку. Це може погіршити ситуацію, спровокувати зараження або потрапляння отрути в організм іншої людини.

4. При укусі змії необхідно накласти на рану стерильну антисептичну пов'язку. Обробляти рану не потрібно. Після цього, як можна швидше потрібно викликати лікарів або перевезти потерпілого в найближчу лікарню. Під час перевезення місце укусу слід покласти на височину. Решту необхідно довірити медикам.

На Прикарпатті змія влізла в житловий будинок, фото: Facebook ДСНС Івано-Франківської області
На Прикарпатті змія влізла в житловий будинок, фото: Facebook ДСНС Івано-Франківської області
на Прикарпатті змія влізла в житловий будинок, фото: Facebook ДСНС Івано-Франківської області

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що вулицями Запоріжжя розгулювала кабаниха з малюками

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Буковині вивели диво-вівцю з шикарною шевелюрою

Також, "Знай.uа" писав, що у Запоріжжі крилатих монстрів вирвали з лап смерті