У Галицькому національному природному парку понад півсотні лелек залишаться зимувати, так і не полетівши в теплі краї.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про це розповідає "Суспільне Карпати" у своєму сюжеті.

Галицький національний природний парк, розташований в Івано-Франківській області, вже підготовлений до зими – на території встановили спеціальні вольєри і зимові будиночки, в яких травмовані лелеки зможуть провести зиму. Там вони зможуть поїсти, зігрітися, попити води і навіть скупатися. Усередині будиночків температура оптимальна для птахів, а при необхідності їх будуть опалювати.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Справа в тому, що понад півсотні птахів поранені і знаходяться під наглядом фахівців ще з маленького віку. Як пояснив заступник директора з наукової роботи Галицького НПП Володимир Бучко, такі птахи зазвичай не летять в Африку зимувати, а залишаються у нас.

Фахівець зазначив, що найбільша небезпека для лелек взимку – холодний шквальний вітер.

"Птах не боїться морозу, а більше боїться протягів і шквального вітру. Вітер піднімає пір'я, і тоді птах починає мерзнути", - розповів Володимир Бучко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що під Дніпром орнітолог-самоучка виходжує хижих птахів у власному дворі.

Як повідомляв портал Знай.uа, вірний лелека повертається в гніздо до покаліченої коханої щороку крізь тисячі кілометрів.

Також Знай.uа писав, що ключ журавлів спостерігали високо в небі над одним з населених пунктів Закарпаття.