У стравах з м'яса важливу роль відіграє якість продукту, тому важливо приходячи в мсагазин вміти вибрати хороше м'ясо. Принципи вибору м'яса розповіли на порталі "blog.metro".

М'ясо можна купувати на ринку або в магазині, однак перед цим варто визначиться, для чого і з якою метою купується продукт. Це може бути м'ясо для приготування стейка, шашлику або фаршу. В одних випадках підійде ошийок, а в інших балик. Після цього можна сміливо приступити до вибору м'яса.

Читайте Знай в Google News!

М'ясний ринок, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
М'ясний ринок, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
М'ясний ринок, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Основні правила вибору якісного м'яса:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

1. Вік.

Не потрібно боятися запитати у продавця сертифікат на продукцію. Якщо м'ясо розфасовано в магазині, завжди потрібно звертати увагу на термін придатності. Якщо він закінчився або переклеєний, таке м'ясо не варто купувати.

2. Запах.

Гарне м'ясо має яскраво-виражений апетитний м'ясний запах. Якщо ж м'ясо має тухлий запах або запах гнилі, то від нього слід відмовитися. Якщо аромат від м'яса трохи кислуватий, це означає, що його обробили оцтом, щоб продовжити свіжість. Також не варто купувати м'ясо з хімічним запахом.

3. М'ясо не повинно бути слизьким.

Якщо м'ясний продукт свіжий і придатний для їжі, він ні в якому разі не повинен бути слизьким. М'ясо повинно бути ніжним і з прожилками жиру.

4. Зовнішній вигляд.

Не варто визначати якість м'яса за зовнішнім виглядом. Рівні шматочки з рівномірним розподілом жиру можуть не відрізнятися за смаком від не рівних. Цей параметр важливий лише при приготуванні стейка, адже не з кожного шматка вийде гарний медальйон або відбивна.

5. Пружність.

Якщо свіже м'ясо сильно ткнути пальцем і залишити на ньому вм'ятину, вона повинна відразу ж повернутися в початкову форму. Це один з найпопулярніших способів перевірити якість м'яса.

6. Жир

Якщо в шматочку є жир, то потрібно звернути увагу на його колір і запах. Жир повинен бути білого кольору і з приємним запахом. Якщо запах різкий і неприємний, а колір оттдает жовтими або іншими відтінками, то таке м'ясо краще не купувати.

М'ясний ринок, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
М'ясний ринок, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
М'ясний ринок, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, курячі стегенця, запечені з сиром в духовці-смачніше ніж в KFC

Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясний рулетик з грибами і горіхами-смачна закуска на кожен день

Також, "Знай.uа" писав, котлети по-київськи за простим рецептом-готуємо вдома як в ресторані