В Івано-Франківську може статися колапс медичної системи. Про це розповіла голова Департаменту охорони здоров'я Марія Бойко під час оперативної наради.

Повідомляється, що в Івано-Франківську лікарні заповнені пацієнтами з коронавірусом. Крім цього місту катастрофічно не вистачає лікарів.

Читайте Знай в Google News!

За словами Марії Бойко, з 900 лікарів Франківська лише 600 є кваліфікованими фахівцями, які можуть надати допомогу в боротьбі з коронавірусом. При цьому кількість пацієнтів постійно зростає.

"Це 600 осіб, які можуть надавати допомогу, їх більше немає. Їх не можна просто взяти на вулиці, просто прийняти. Це наш ліміт. Медичних сестер всього 1300. А жителів Івано-Франківської ОТГ-це майже 270 тисяч."- сказала Марія Бойко.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Марія Бойко, кадр з оперативного засідання: Facebook
Марія Бойко, кадр з оперативного засідання: Facebook
Марія Бойко, кадр з оперативної наради: Facebook

Крім того вона додала, що до лікарень Івано-Франківська прибувають пацієнти з сусідніх населених пунктів, що посилює навантаження на лікарів.

Мер міста Руслан Марцінків підкреслив, що ситуація складна і з неї необхідно виходити будь-якими методами. Тому лікувати пацієнтів будуть ті, хто хоча-б проходив курси з медичної підготовки.

"Мене цікавить, щоб антибіотики були, кисень і люди. Ліжка можна розкласти на заводі, якщо там тепло " - додав Руслан Марцінків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Буковині чиновницю скосив коронавірус, лікарі не давали гарантій

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Хмельниччині заборонили вхід до лікарень, "перепустку"

Також, "Знай.uа" писав, що українці прорвалися в "Феофанію" до Зеленського і Єрмака